Cursus Strategisch Omgevingsmanagement
Wat leer je bij de cursus Strategisch Omgevingsmanagement
Misschien heb je het woord al voorbij horen komen, maar wat doet een omgevingsmanager nu eigenlijk? Misschien lijkt dit vak voor jou een ver van je bed show, maar daar kun je je in vergissen. Waarschijnlijk heb jij wel eens in de auto gezeten, je gedachten misschien wel bij een afspraak later die dag, en dan blijkt een straat die jij in wilde slaan opeens afgesloten te zijn. Ze moeten het wegdek vervangen, het watersysteem aanpassen of een brug bouwen. Wat de reden ook was, jij was waarschijnlijk niet blij met deze blokkade. Deze onvrede komt vaker voor bij bouwprojecten. En daar komt de omgevingsmanager in beeld. Wat doet een omgevingsmanager dan?
Het belang van omgevingsmanagers
Om te snappen wat een omgevingsmanager doet is het belangrijk in te zien dat elk bouwproject invloed heeft op mensen. Deze mensen, ook wel stakeholders genoemd, zullen hun eigen standpunten hebben over het bouwproject. Achter die standpunten liggen belangen verscholen. Het is de taak van de omgevingsmanager om goede relaties met de stakeholders te behouden en de randzaken van het bouwproject, zoals de aanvraag van vergunningen of het regelen van bodemonderzoek, te organiseren. Wat een omgevingsmanager dus doet is het voorkomen van vertraging bij bouwprojecten door bijvoorbeeld weerstand van omwonenden te ondervangen.
Cursus en platform
Als je je nog afvraagt: “wat doet een omgevingsmanager?”, dan is het een goed idee om de cursus van Onbeperkt Omgevingsmanagement te volgen. Tijdens deze cursus leer je namelijk over de theorieën achter het vak en ga je oefenen met verschillende gesprekstechnieken. Deze eendaagse cursus wordt gegeven door een ervaren omgevingsmanager en stoomt je klaar voor de praktijk. Onbeperkt Omgevingsmanagement is tevens een kennisplatform van en voor omgevingsmanagers ter ondersteuning van het vak. Je vindt hier de maandelijkse podcast en blogs, die jouw vraag wat een omgevingsmanager doet, zullen beantwoorden.